RENDANG DAGING HITAM REMBAU MENGGUNAKAN REMPAH RATUS TERPILIH RESIPI MAK MENTUO DEN !!! |
Assalammualaikum
Rendang daging hitam yang selalu dihidangkan dimusim perayaan seperti Hari Raya Puasa , Hari Raya Haji serta beberapa perayaan lain amat sinonim dengan masyarakat Rembau dan ianya selalunya dimakan bersama Lemang mahupun hidangan nasi .
Rendang yang menggunakan 'resipi tersendiri' yang dibuat secara manual dengan pilihan rempah ratus terpilih serta mempunyai 'aroma' yang berlainan dengan rendang dari tempat lain merupakan khazanah turun temurun dan sangat sesuai untuk untuk menyediakan rendang daging mahupun rendang ayam.
Kini saya telah mula mengkomersialkan 'resipi rempah ratus ' ini menggunakan 'cara dan tradisi asal" bagi menjamin kualiti dan rasa agar tetap sama.
Cara-cara penyediaan juga diedarkan bersama.
Jenama : Rempah Mak Mentuo
Isi Padu : 320 gramm
Harga :RM 50-00
untuk pesanan dari luar kawasan pesanan akan dihantar melalui Post Laju dengan bayaran tambahan sebanyak RM6-00 untuk Semenanjung Malaysia.
Untuk tempahan : sila hubungi watsapp 0176781329 atau
E-Mail : noorshilaaminamin@gmail.com untuk keterangan lanjut.
Sesuai dimakan bersama Lemang, Ketupat Palas mahupun hidangan harian
HOME MADE
Pilihan Rempah Ratus Mak Mentuo
ikhlas dari :- Noorshila Amin
No comments:
Post a Comment